Lastbilsförare fick fly – jagades av mindre lastbil

En lastbilsförare förföljdes och prejades av föraren till ett annat fordon på tisdagskvällen. Därefter ska den sistnämnde ha försökt slita upp lastbilsförarens dörr. Polisen söker nu efter det misstänkta fordonet och dess förare.

ANNONS
|

Det var vid 20.30-tiden som polis fick larm från den utsatte lastbilsföraren.

I Hisings Kärra hade ett fordon – troligtvis en mindre lastbil – kört in i sidan av hans lastbil. Det mindre fordonet ska sedan ha tvärbromsat, varpå dess förare försökt slita upp dörren till lastbilens förarhytt.

Enligt Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson, har lastbilschauffören under samtalet till polisen sett hur den andra föraren verkat hämta något i sin bil, och då valt att köra från platsen.

– Först rycker föraren till den mindre lastbilen i dörren och sedan springer han tillbaka till sin bil för att hämta någonting. Och då blir föraren till den större lastbilen oerhört rädd och tänker att det är något vapen eller någonting.

ANNONS

Enligt Gustafsson kan det ha varit en vårdslös omkörning som inledde händelsen.

– Men vem som var mest vårdslös vet vi ju inte. Det kan ju räcka med att man blinkar på en sån liksom. Om det är en förare som är påtänd eller så, men det vet vi inte. Det är lite en horror movie över det hela.

Polisen söker nu efter den misstänkta bilen, som uppges ha fortsatt på väg E6 i riktning mot Norge.

Ungefär samtidigt som larmet om lastbilsjakten fick polisen uppgifter om att en mindre lastbil skulle ha färdats mot trafikriktningen på Angeredsbron. Signalementet på det fordonet stämmer enligt polisen mycket väl överens med händelsen i Hisings Kärra.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS