En lastbil välte över en personbil efter en kollision vid lunchtid på lördagen.
En lastbil välte över en personbil efter en kollision vid lunchtid på lördagen. Bild: Robert Betzehag / Rescue Photo

Lastbil välte över personbil utanför Trollhättan

Vid lunchtid på lördagen välte en lastbil över en personbil på riksväg 44 i Trollhättan.

ANNONS
|

Det var efter klockan ett på lördagen som en lastbil kolliderade med en personbil strax utanför Trollhättan. Lastbilen ska sedan ha vält över personbilen och både räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen.

– Vi har uppgifter om att en person sitter fastklämd, sa Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst, strax efter att olyckan inträffat.

Föraren till lastbilen ska enligt räddningstjänsten vara ute ur fordonet. Lastbilens tank har däremot skadats efter kollisionen.

– Lastbilen var inte lastad med farligt gods men tanken är trasig och det läcker mycket diesel, berättade Johan Ytterberg, inre befäl vid räddningstjänsten i Norra Älvsborg.

ANNONS

Enligt uppgifter från polisen orsakades olyckan av en punktering på lastbilen vilket ledde till att den gled över i mötande trafik.

Personbilsföraren som klämdes fast har förts med ambulans till sjukhus. Enligt polisen är hans skador inte livshotande. Polisen var under lördagen på plats på sjukhuset för att se om det var möjligt att hålla förhör med mannen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS