Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lastbil orsakade stopp på tre spårvagnslinjer

Vid lunchtid på torsdagen fick spårvagnslinjerna 3, 6 och 11 nya körvägar in mot centrala Göteborg. En lastbil ska ha orsakat ett stopp.

Enligt Västtrafik är en lastbil orsaken till stoppet, som skett mellan Järntorget och Hagakyrkan, men det är i nuläget oklart på vilket sätt.

– Bärgare är beställd, det är det enda vi vet. Spårvagnarna kör inte mellan Hagakyrkan och Domkyrkan, utan kör via Stenpiren i stället, säger Jane Warik på Västtrafiks störningsjour.

Västtrafik hade vid 12.20 en prognos på att stoppet ska vara uppklarat om cirka 30 minuter. Vid 12.50 påverkade dock lastbilen fortsatt spårvagnstrafiken, och man hade fått mer klarhet i vad som hänt.

– Lastbilen har fått stopp eller fastnat och står därför och blockerar spåren, säger Jonathan Nord Ekfeldt på störningsjouren.

Strax efter klockan 13 var stoppet uppklarat och spårvagnarna kunde återigen köra ordinarie väg.

Ungefär samtidigt blev det även ett tillfälligt stopp för linje 2 och 4 i en annan del av staden. På grund av ett fordonsfel vid Varbergsgatan kunde de inte trafikera mellan Korsvägen och Mölndals innerstad. Det stoppet är dock uppklarat, meddelar Västtrafik klockan 12.55.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.