Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Lastbil har vält i Angered – läcker fiskleverolja

En lastbil välte i en rondell i Angered vid lunchtid på torsdagen. Olyckan ska ha skett på grund av att lasten inte var ordentligt förankrad. Först framåt 18-tiden var saneringen av platsen färdig, och trafiken rullar nu som vanligt.

Vid 11.30 fick räddningstjänsten larm om att en lastbil vält vid en rondell där Bergsjövägen och Gråbovägen möts. Fiskleverolja och diesel började då läcka ut från lastbilen. Räddningstjänsten ryckte ut och inledde arbetet med att sanera vägbanan och bärga lastbilen.

– Vi håller på att sanera vägbanan, och använder ett ämne som är till för att suga upp vätskor, drivmedel eller olja, sade Lars Larsson, larm och ledningsoperatör hos räddningstjänsten, när de hade anlänt till platsen.

Bärgning av lastbilen hade då påbörjats, och räddningstjänsten räknade med att vara kvar på platsen i ett par timmar till.

– Enligt senaste prognosen kommer vi vara på plats i åtminstone två timmar till, sade Lars Larsson på eftermiddagen.

Ej förankrad last

Även polisen var på plats för att biträda räddningstjänsten i deras arbete. Enligt uppgift från polisen välte lastbilen på grund av att lasten inte var ordentligt förankrad.

– Lasten var inte förankrad på rätt sätt, vilket har orsakat att lastbilen har vält, säger Anna Göransson, presstalesperson hos Polisen.

Med anledning av detta misstänker polisen trafikbrott i samband med händelsen.

Vid 17.52 var saneringsarbetet avklarat på platsen, och det ska nu vara full framkomlighet för trafik.

Enligt polisen ska ingen person ha kommit till skada i samband med olyckan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.