Lastbil försökte vända – blockerade vägen

En lastbil blockerade trafik på Björlandavägen under onsdagsförmiddagen. Stoppet inträffade när lastbilen försökte vända, vilket orsakade stopp i båda riktningar.

ANNONS
|

Klockan 10.53 kom det första meddelandet från Västtrafik:

”Linje 36 är försenad från Trulsegården mot Säve Flygplats klockan 10:33 på grund av trafikhinder.”

Därefter kom allt fler meddelanden om flera påverkade busslinjer.

– Det är en lastbil som försökt vända och fastnat helt enkelt. Nu blockerar den båda riktningar på Björlandavägen strax innan Skra bro på Hisingen, sade Minka Sidow, störningskoordinator på Västtrafik.

Flera försenade busslinjer

Han berättade att det rådde stora trafikpåverkningar på platsen, eftersom lastbilen stod på tvären. I kollektivtrafiken var busslinjerna 22, 36, 46, 47 samt svart express försenade.

– Vi har ingen prognos på när det väntas rulla igen. Men vi har trafikledare på plats som hjälper till, sade Minka Sidow kort efter händelsen.

ANNONS

Vid 12.20-tiden kunde busstrafiken återigen börja rulla som vanligt.

– Man kunde flytta på lastbilen, nu för några minuter sedan, säger Carl Hansson, störningskoordinator på Västtrafik.

Det finns ingen information om eventuella personskador. Polisen ryckte också ut till platsen.

– Bärgaren kom dit också. Det var lastbilschauffören själv som ringde, men vi har inte upprättat någon anmälan, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS