Lastbil brinner på Hisingen

Större insats på Ringön under lördagsmorgonen sedan en eldsvåda i en lastbil riskerade att sprida sig vidare till närliggande fastighet.

ANNONS
|

Larmet kom in till SOS-Alarm vid sjutiden på lördagsmorgonen.

Det brann i en lastbil på Ringön, Hisingen, vilket föranledde en större släckningsinsats.

– Vi har tre stationer, det vill säga sex enheter på plats, sa larm- och ledningsoperatör Bosse Johansson på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Branden var snabbt under kontroll, samtidigt fanns en viss risk för att elden skulle sprida sig till en fastighet alldeles intill.

– Det finns rök inne i byggnaden så vi undersöker om det har spridit sig. Men vi har mycket resurser på plats och har lyckats dämpa ned det, sa Bosse Johansson inledningsvis.

ANNONS

Vid halv niotiden på lördagen är branden i lastbilen släckt, uppger larm- och ledningsoperatören Peter Zettersten. Branden ska inte ha spridit sig vidare.

– Det brinner inte i fastigheten, så det vi gör nu är att vi går igenom den och gör en sista kontroll. Vi kommer därefter avveckla oss mycket snart, säger han.

Polisen, som också var på plats vid lastbilsbranden har ännu ingen förklaring till varför fordonet började brinna.

– Vi får se hur det ser ut på platsen, om det handlar om ett tekniskt fel eller om någon har tänt på lastbilen. Men den bedömningen får vi börja med när räddningstjänsten har släckt klart, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen region Väst.

Vid niotiden meddelar polisen att det inte finns några misstankar om brott kopplat till lastbilsbranden där hytten ska blivit totat utbränd.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS