Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Tomas Fasth 

Lasse Kronér hoppar av tv-program - efter polisanmälan

SVT-programledaren Lasse Kronér hoppar av inspelningen av "Smartare än en femteklassare", efter anklagelser om sexuellt utnyttjande. – Jag förstår min arbetsgivare. Det här känns skittråkigt, säger Lasse Kronér.


Det är SVT och Lasse Kronér som tillsammans har fattat ett beslut om att han inte kommer att programleda nästa säsong av ”Smartare än en femteklassare”, vilket SVT Nyheter var först med att uppmärksamma.

– Jag förstår min arbetsgivare. Det här känns skittråkigt. Det här är ett av mina favoritprogram och jag älskar att jobba med barnen, men som situationen ser ut nu så kan jag inte jobba med det här hängande över mig, säger Lasse Kronér och fortsätter:

– Jag har haft en extremt bra dialog med SVT från dag ett. Jag hade inte kunnat hitta en arbetsgivare som kunde stå bakom mig mer än dem. Men allt det här är bullshit, jag har för fan varit tillsammans med den här tjejen, det kan inte bli något av detta.

Han berättar att han upplever att det är sociala medier och svenska medier som har dömt ut honom för någonting han inte har gjort.

– Det här samhället har blivit sjukt. Jag är en av de som tyckte att det här med MeToo var det bästa som hände världen, men nu använder man det här helt fel, säger han.

Trots avhoppet och anklagelserna berättar han dock att han ser ljust på framtiden. 

Nu väntar han på att åklagaren i fallet ska komma hem från semestern för att gå vidare i processen.

LÄS MER: Hon blir Lasse Kronérs ersättare

Ställde in julshow

Under torsdagen meddelade även Lasse Kronér att han inte kommer att delta i en julshow i Göteborg, på grund av den senaste tidens uppmärksamhet i media.

Bakgrunden till Lasse Kronérs beslut är att det i förra veckan kom besked om att en förundersökning har inletts mot honom efter att en tidigare praktikant på SVT gjort en anmälan mot honom. Misstanken rör sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

Det misstänkte brottet ska ha skett 2012. Enligt anklagelserna ska Lasse Kronér ha skickat opassande sms till en dåvarande praktikant på kanalen. Detta under inspelningen av underhållningsprogrammet "Doobidoo".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.