Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Lars Hjälmered (M): "Ett riktigt dåligt besked"

Moderaten och riksdagsledamoten Lars Hjälmered beklagar Centerns besked att släppa fram Stefan Löfven som statsminister.
– Fullför Centerpartiet detta så ser de aktivt till att bryta upp Alliansen på riksnivå. Jag beklagar verkligen det.

Han svarar själv på frågan innan den hunnit ställas:

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag är besviken. Det är känslan.

Lars Hjälmered som sedan 2006 representerat Göteborgs stad i riksdagen var snabb ut på Twitter under fredagen efter det att Centerpartiets Annie Lööf hållit presskonferens: "Ni som röstade på ett alliansparti för att få en Alliansregering är varmt välkomna till ett borgerligt parti som man kan lita på!" löd det bland annat.

– Jag tycker att beskedet att de ska bli stödparti åt S och Stefan Löfven är riktigt dåligt. Dåligt för Sverige och dåligt för borgerligheten. Jag tror att det är rätt många väljare som röstat på något av de borgerliga partierna för att få en borgerlig regering, som idag med rätta kan känna ett svek, säger han.

LÄS MER: Annie Lööf vill släppa fram Stefan Löfven

Kritiserar förslagen

På söndag väntar besked från Liberalerna om huruvida även de släpper fram Stefan Löfven som statsminister i en kommande S-ledd regering. Om så blir fallet, menar Hjälmered att vi sett slutet på Alliansen:

– Vi får se när sista beskedet kommer. Men fullför C detta så ser de aktivt till att bryta upp Alliansen. Jag beklagar verkligen det.

Han har tagit del av de förslag som ingår i utkastet till den politiska överenskommelsen som nu presenterats av S, MP, C och L. Han menar att det inte kommer att gynna Göteborg.

– Vad jag kunnat läsa så fanns det inga satsningar på att höja polislönerna och att stärka rättskedjan. Det är något vi skulle behöva se i Göteborg. Vårt budgetbeslut innebar fler poliser. Vi vill ha ordning, fortsätta att höja polislönerna och återta tryggheten. Vad jag kan se är det soprent på sådana satsningar från S, MP, C och L. Det här är en helt avgörande fråga om vi ska hålla ihop staden och bryta segregationen. Det är en ödesfråga för Göteborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.