Lars hittade Juha i vattnet

ANNONS
|

Lundabon Lars Blohmé var ute och promenerade i Göteborg på lördagsmorgonen. Efter att ha tagit sig från Järntorget till Nordstan valde han att ta vägen via Göta Älv för att ta sig tillbaka till Järntorget. Klockan var halv tio.

När han närmade sig kanten av piren såg han plötsligt något som låg och en meter ut i vattnet vid Älvsnabbens hållplats Rosenlund.

En man med hund passerade, och Lars bad honom att ta en närmare titt. Mannen tyckte att det såg ut som en död person, och ringde polisen. Tio minuter senare anlände en patrull.

– De såg direkt vad det var. Man blev lite omskakad. Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare. Det är ju sånt man ser på filmer. Såna hemska filmer, säger Lars Blohmé.

ANNONS

Fler poliser, ambulans och Räddningstjänsten anlände för att ta upp kroppen. Lars Blohmé blev ombedd att lämna platsen, medan polisen spärrade av.

Polisen hittade ett id-kort i kläderna tillhörande Juha Jonsson, mannen som försvann på natten till den 27 oktober efter ett besök på krogen Sticky Fingers. Även kläderna stämmer med vad han hade på sig vid försvinnandet. De anhöriga underrättades vid lunchtid.

- Det är Juhas kropp. Det känns bra att få en bekräftelse men min reaktion får vänta tills jag varit på rättsmedicinska och sett kroppen, säger Juha Jonssons bror.

I nuläget finns inga misstankar om att Juha Jonsson utsatts för något brott.

- Vi får se vad den rättsmedicinska undersökningen säger. Men än så länge behandlar vi fallet enbar som en försvunnen person som påträffats, uppger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman.

ANNONS