Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Larm om våld och hot avfärdas

Nu kräver politikerna att Kallebäck går till botten med arbetsmiljön på äldreboendet för missbrukare.

Kallebäck är ett av två äldreboenden för missbrukare i Göteborg som båda drivs av kommunen via social resursnämnd där Marina Johansson (S) är ordförande. Efter att ha tagit del av de uppgifter som personal lämnat till GP och rapporterna om de incidenter som inträffat på hemmet är hon bekymrad.


– Här har vi personal som upplever otrygghet, hot och våld. Det är jätteviktigt, av det som framkommit nu, att förvaltning och chefer verkligen djupdyker i frågan. Därför kommer förvaltningen redan nu att få i uppdrag att redovisa hur de tänker ta sig an de här arbetsmiljöfrågorna och jag vill ha en uppföljande rapport redan på vårt första nämndmöte i augusti, säger hon.

Själva konceptet på Kallebäck går ut på att alkohol är tillåtet i bostaden samtidigt som de boende i nyktra stunder ska motiveras till att sluta dricka, med så kallade motiverande samtal.


Hur ska en missbrukare kunna sluta dricka alkohol om det i omgivningen är fullt av alkohol hela tiden?
– Om man har personer runt omkring sig som dricker alkohol, tror jag absolut att det är svårare att sluta och det är ett bekymmer och det förnekar jag inte. Vi behöver jobba mer med att hjälpa de boende ur sitt missbruk. Om vi skulle förbjuda alkohol tror jag säkert att en del hade varit hemlösa och bott på våra gator och torg i stället, säger Marina Johansson.

På Kallebäck finns tre telefoner per avdelning som de anställda delar på. De räcker inte alltid till alla och larmet kan bara nå kollegor i tjänst och fungerar också som ett trygghetslarm för de boende. Direktlarm till SOS och polis saknas.

– Det här är en svår och tuff grupp att arbeta med och det kan hända att det larmsystem som finns på hemmet är otillräckligt och då får man revidera den bedömningen. Direktlarm har vi på andra boenden i kommunen och det är klart att de anställda ska ha larm som de känner sig trygga med, säger hon.

Både gruppchef och enhetschef vid Kallebäck avböjer att kommentera läget på äldreboendet och hänvisar till Malin Östling, verksamhetschef vid social resursförvaltningen.

Att Kallebäck i så hög grad upplevs som en så otrygg arbetsplats att personal inte vågar jobba kvar har hon inte hört tidigare.
– Det är ny information för mig och jag vet inte om det är något som har hänt det allra senaste. Vi har inget som sticker ut i den senaste medarbetarenkäten och frågan om larm var inte uppe i samband med vår arbetsmiljöplan och vi har inte högre personalomsättning än andra enheter inom förvaltningen.

Hur ser du på att personal säger upp sig på grund av arbetsmiljön?
– Det är väl jättetråkigt. Men har de upptäckt att det är fel jobb för dem, då är det rimligt att de slutar. Arbetsmiljön är superviktig och den måste vi jobba mer med. Samtidigt är vi inte på jobbet för arbetsmiljöns skull i första hand. Det är väl ändå klienterna som är vårt huvuduppdrag.

Personal upplever att ansvariga chefer på Kallebäck inte tar deras oro på allvar – hur ser du på det?
– Det stämmer inte med min uppfattning. Verksamheten är komplex och kräver mycket av både personal och chefer.

Enligt kommunals ordförande vid sektionen för Östra Göteborg har frågan om bristande säkerhet och larm lyfts vid upprepade tillfällen, senast i mitten på maj.

– Frågan har definitivt varit uppe och inte bara en gång. Jag var själv med på senaste mötet och då hade vi förväntat oss ett besked om larmsystemet, men nu är frågan framflyttad till efter sommaren, säger ordföranden Birgitta Hallbäck.

Enligt verksamhetschefen vid Kallebäck är planen att hemmet ska utrustas med fler larmtelefoner.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.