Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

En lastbil och spårvagn ska ha krockat under torsdagsmorgonen. Bild: Etezaz Yousuf
En lastbil och spårvagn ska ha krockat under torsdagsmorgonen. Bild: Etezaz Yousuf

Larm om spårvagnsolycka i Majorna

Det har under förmiddagen varit stopp i spårvagnstrafiken efter en olycka i Kungssten. Enligt räddningstjänsten orsakades stoppet av att en lastbil körde in i en spårvagn.

Larmet om en olycka vid Kungssten kom 09.27.

– Det är en lastbil och spårvagn som har gått ihop, en lastbil som har kört in i en spårvagn. Vi har två enheter där men det verkar inte var något större, berättade larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Västtrafiks störningsjour meddelade att var stopp längs spårvagnslinje 9 och 11 från Sannaplan mot Sandarna. 9 körde inte mellan Saltholmen-Sannaplan och linje 11 körde inte på sträckan Saltholmen-Mariaplan och omvänt.

På grund av olyckan rådde det även stopp på linje 2, mellan Axel Dahlströms torg och Marklandsgatan. Närmaste hållplats är Botaniska trädgården.

Västtrafiks störningsjour rekommenderade under stoppet istället att resenärer skulle hålla sig uppdaterad om i reseplaneraren på webben eller i appen.

Det rådde även stopp från Ullevi Södra mot Korsvägen efter ett fordonsfel, något som påverkade linje 2, 6 och 8. Vid elva tiden rullade spårvagnstrafiken återigen på som vanligt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.