Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Larm om skottlossning i Biskopsgården

Polisen larmades till Vårväderstorget natten till tisdagen efter att boende i området hört skottlossning. På plats anträffades en man i 20-årsåldern som uppgav att han blivit beskjuten, men inte träffats av något skott.
Polisen utreder händelsen som mordförsök.

Det var strax innan klockan 23.30 under måndagskvällen som polisen larmades till Vårväderstorget i Biskopsgården efter att flera personer boende i området hört höga ljud.

– Boende som ringt in har hört skott eller smällare. Vi åker ut och kontrollerar om något skett och då hittar vi den här personen där, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl på polisen.

Kan inte styrka skottlossning

När polisen kom till platsen kontrollerades en man i 20-årsåldern som uppgav att han blivit beskjuten. Mannen ska inte ha träffats av något skott.

– Han är oskadd.

Polisen har under natten sökt i området med hundpatrull, men inga fynd som tyder på skottlossning har hittats. De vet i nuläget heller inte vad som ligger bakom händelsen, menar Göran Carlbom.

– Vi kan inte styrka att det varit en skottlossning, men jobbar med den brottsrubriceringen.

Förundersökning inledd

Mannen som ska ha blivit beskjuten och en till person fick följa med polisen för förhör. En förundersökning gällande försök till mord har inletts.

– Vi får ytterligare försöka fånga upp vitten, och till exempel få fram om det finns kameror som registrerat något.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.