Larm om pistolliknande föremål stoppade trafiken

På torsdagsmorgonen fick polisen larm om att en man gick runt med ett pistolliknande föremål i Länsmansgården på Hisingen. Spårvagnstrafiken stoppades och polisen sökte i området men hittade inget.

ANNONS
|

Polisen kallades till Länsmansgården efter ett larm strax efter åtta på morgonen om en man som ser ut att gå runt med ett pistolliknande föremål.

– Det är en spårvagnsförare som tycker sig ha sett en man med pistolliknande föremål i området, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

I samband med händelsen stoppades linje 10 från Temperaturgatan mot Hjalmar Brantingsplatsen.

– Vagnarna kör mellan Hjalmar Branting och Eketrägatan. Vi har för närvarande ingen ersättning på sträckan ut mot Länsmansgården, säger Mikael vid Västtrafiks störningsjour.

Kvart över nio fanns fortsatt ingen prognos för när trafiken kunde återupptas förbi hållplatsen. Tio minuter senare meddelade dock Västtrafik att stoppet är uppklarat.

ANNONS

Peter Adlersson berättar att polisen genomfört en sökning i området.

– Vi har hört lite vittnen i området men det är inga andra som har sett något. Insatsen är avslutad och ingenting är hittat, säger han.

En anmälan om grovt vapenbrott är dock upprättad.

– Vi får väl se om vi kan hitta något på övervakningsfilm, säger Peter Adlersson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS