Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Larm om misstänkt farligt föremål i närheten av polishuset

Vid halv tio-tiden på måndagskvällen fick polisen in ett andra larm om ett misstänkt farligt föremål i centrala Göteborg. En mindre avspärrning är upprättat och man inväntar nationella bombskyddet.

Vid 21.26 fick polisen in ett larm om ett misstänkt farligt föremål på Smålandsgatan, alltså i närheten av polishuset i Gårda. I nuläget är hela Smålandsgatan och Västgötagatan avspärrat.

– Det finns ett föremål där som ska tittas närmare på, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

LÄS MER: Misstänkt farligt föremål i Landala

Nationella bombskyddet befinner sig för tillfället i Landala där de undersöker ett annat misstänkt farligt föremål i ett parkeringshus.

Vid 22-tiden hade polisen upprättat en mindre avspärrning på platsen. I nuläget är händelsen i Landala prio ett, men att man senare under kvällen också kommer undersöka föremålet på Smålandsgatan.

– Vi ska ha bombskyddet dit senare, säger Peter Adlersson

Även räddningstjänsten är kallade till platsen, vid 21.45 på måndagskvällen med två räddningsfordon och ett ledningsfordon – för att vara behjälpliga till polisen.

– Man hoppas ju inte att det är något allvarligt, säger en förbipasserande man i 25-årsåldern som är hemmahörandes i området.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.