Larm om man med vapen på spårvagn

På fredagseftermiddagen larmades polisen om ett gäng på fyra killar som färdats på en spårvagn. Enligt uppgift ska en av killarna haft ett vapen på sig.
– Vi utgår från att det är en pistol, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS
|

Personerna var på spårvagn 4 riktning mot Angered i Göteborg. Flera polispatruller ryckte ut för en kontroll, men utan resultat. Under fredagseftermiddagen pågick en sökinsats efter killarna i centrala Göteborg.

– Vi söker av området i stadskärnan, runt Nordstan och Centralstationen, sa polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler, vid tillfället.

Han berättar att polisen fick ett telefonsamtal 15.16 gällande händelsen. Men man har ingen ålder på personerna och polisen vill inte gå ut med några signalement.

– Det finns initialt en misstanke om brott mot vapenlagen. Vi utgår från att det är en pistol, men det kan ju röra sig om en luftpistol.

ANNONS

Runt halv fem avslutade polisen sökinsatsen. Då hade man inte hittat någon av killarna som befann sig på spårvagnen.

– Vi kommer begära ut kameraövervakningen på spårvagnen för att se bättre och förhoppningsvis identifiera killen och hitta vapnet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS