Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I samband med explosionen sågs två personer lämna platsen. Bild: Peter Jonsson
I samband med explosionen sågs två personer lämna platsen. Bild: Peter Jonsson

Larm om kraftig explosion i Göteborg

En kraftig smäll har hörts i Frölunda under måndagskvällen. Nu inväntar man tekniker för att undersöka platsen.
– Det finns uppgifter på att något sprängts, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Explosionen ska ha skett vid ett gatukök i Frölunda, uppger polisen. Det första larmet kom in till polisen vid 23.21 på måndagskvällen.

– Det är lite oklart vad som hänt, det kom in alldeles nyligen. Men vittnen ringde in och berättade om en kraftig smäll, säger Andreas Odén.

Polisen var länge på plats och arbetar. Flera personer har även hört av sig till GP och berättat om explosionen.

– Jag skulle precis gå och lägga mig när jag hörde smällen. Då såg jag hur det steg upp vit rök från kiosken. Man känner sig inte trygg här ute, säger en person som vill vara anonym.

"Det bara mullrade"

En annan person vittnar om den kraftiga smällen.

– Det var en fruktansvärd smäll, det bara mullrade.

Även räddningstjänsten är på plats och bistår polisen i insatsen. Enligt larm- och ledningscentralen ska det inte brinna vid gatuköket.

Polis på plats började med att säkerställa att det inte fanns något annat farligt föremål vid gatuköket som kunde detonera. Man söker även två personer som setts lämna platsen kort tid före sprängningen.

Har ni något signalement på personerna som ni vill gå ut med?

–Vi har inte det i nuläget. Men det är två personer som lämnat kort tid innan det small, säger Andreas Odén vid polisen.

Har drabbats förut

Gatuköket drabbades även ifjol av en explosion.

– Jag vet att det har varit så vid ett tidigare tillfälle. Det är naturligtvis en koppling som man får undersöka framgent, säger Andreas Odén men uppger även att det i nuläget inte finns något känt motiv till sprängningen.

Vid 01-tiden på natten hade polisen avslutat sin insats på platsen och lämnat ärendet till jourhavande förundersökningsledare. Polisen ska utföra tekniska undersökningar under tisdagsmorgonen.

Ingen är i nuläget gripen. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person har kommit till skada i samband med händelsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.