Larm om farligt utsläpp på Ringön

Polisens bombskydd kallades till Ringön på fredagskvällen efter larm om bubblande vätska. Det visade sig vara ett kemiexperiment. – Antingen rör det sig om allmänfarlig vårdslöshet eller framkallande av fara för andra. Hälsosamt var det i vart fall inte, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 20 på fredagen som Räddningstjänsten fick in larmet om utsläpp av farligt ämne. Tre bilar från Räddningstjänsten ryckte ut för att undersöka vad plastkärlens innehåll.

Det ska handla om bubblande vätska i ett par kärl i en lokal på Ringön.

– Vi fick indikationer på att det var farligt, sa ledningsoperatören Peter till GP. Vi har burit ut kärlen och ska undersöka vad de innehåller. Mer vet vi inte i nuläget.

Bombskyddet tillkallades

Platskärlen var placerade inne i ett garage på Ringön och under kvällen tillkallades polisens bombskydd för att undersöka vätskan.

– Vi vet inte vad det är i hinkarna. Vi har kallat in bombskyddet för säkerhets skull. Det finns ingen hotbild i nuläget och det ska inte vara någon fara för allmänheten, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg.

ANNONS

Vid ett-tiden natten till lördag kunde bombskyddet avsluta sin insats. Enligt Johan Ljung vid polisen rör det sig sannolikt inte om något farligt ämne i plastkärlen.

Kemiexperiment

– Det visade sig att den som har hyrt ut platsen där sakerna står är kemist. Han är på väg till platsen för att visa oss vad det är, säger Johan Ljung vid midnatt.

Efter samtal med kemisten visade det sig att det hela var en form av kemiexperiment. Vid ett-tiden höll polisen på att avsluta den stora insatsen.

– Brottsrubriceringen är klar i nuläget. Antingen rör det sig om allmänfarlig vårdslöshet eller framkallande av fara för andra. Hälsosamt var det i vart fall inte, säger Johan Ljung.

Innehållet ska nu skickas på analys.

– Vi kommer inte kasta dem i älven i alla fall. Vi måste få bort dem någonstans.

ANNONS