Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Larm om explosion vid färjeläge

Ett larm om en explosion på Hisingen ledde till ett stort pådrag på lördagen. Explosionen ska enligt larmet ha inträffat utomhus vid ett färjeläge och polis, räddningstjänst och ambulans åkte till platsen.

Explosionen ska enligt larmet ha skett vid Lilla Varholmen strax innan 10.30 på lördagen. Polis, ambulans samt räddningstjänst åkte på larmet, och vid 10.50 kunde de senare meddela att de fortfarande var på platsen och ingen hade blivit skadad. Exakt vad som skett var de vid den tiden inte säkra på, men sa sig inte utesluta att det kan ha rört sig om en fyrverkeripjäs.

Karlos Butrus jobbar på Lilla Varholmen Kiosk & restaurang som ligger nära färjeläget. Han öppnade kiosken vid 10-tiden men har varken hört eller sett någon explosion.

– Jag ser själva färjeläget härifrån men jag har inte sett någon explosion. Ambulansen var här också och frågade mig om det. Polisen och några brandbilar är också här, säger han.

Händelsen påverkade inte trafiken vid Lilla Varholmen, enligt Trafikverket.

Vid 11.15 tiden kan Jenny Widén, polisens presstalesperson i Region Väst, meddela att polisen lämnat platsen och att de också nåtts av uppgiften om att det kan ha rört sig om en fyrverkeripjäs.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.