Larm om explosion i Göteborg

ANNONS
|

Det var vid 21-tiden på söndagskvällen som räddningstjänsten fick larmet om att en explosion skulle ha inträffat i södra Biskopsgården i Göteborg.

– Vi har larmats om någon typ av explosion. Nu åker vi mot Biskopsgården med flertalet enheter för att undersöka det larm vi fått in, sa larm- och ledningsoperatören vid Räddningstjänsten i Storgöteborg.

Vid 21.15 hade polisen kommit fram till platsen.

–Nu är vi på plats med några enheter, bekräftade Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl vid polisen i väst.

"Ingen har hört något"

Men det var till en början oklart ifall det faktiskt hade inträffat någon explosion eller inte. Varken räddningstjänsten eller polisen kunde se något som tydde på en detonation.

ANNONS

–Vi har pratat med boende i området och ingen har hört något speciellt, uppgav Sanna Lagerqvist.

Polisen stannade emellertidkvar för att undersöka området vidare och för att prata med fler personer på plats. En kvart senare hade polisen fortfarande inte hittat något som indikerade att en explosion skett.

–Vi är på plats, men vi har fortfarande inte hittat något farligt på platsen. I nuläget är det alltså ingenting, men vi kollar vidare och pratar med folk en stund till, savakthavande befäl vid polisen i väst klockan 21:30.

En stund senare avslutades insatsen på platsen.

– Vi var på plats och letade, men vi tillsammans med polisen avvecklade till slut vår insats för vi hittade ingen förklaring till varför någon eller några upplevt en explosion, förklarade stabschefen på Räddningstjänsten i Storgöteborg, Anders Gärdhagen.

ANNONS