Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Larm om beväpnad person var hemvärnsman på väg till jobbet

Tidigt på torsdagsmorgonen larmades polisen till Brämaregården efter att en privatperson ska ha sett en beväpnad man i militärkläder i området.
Vid kontroll visade det sig dock vara en man från hemvärnet som marschtränade på väg till jobbet – utan vapen.

Larmet till polisen kom vid halv fem natten mot torsdag, enligt polisens presstalesperson Ulla Brehm.

– En inringare säger att han ser en person som är klädd i militärkläder promenera söderut på Myntgatan. Han tror att han kan ha något gevärsliknande föremål med sig.

Inom några minuter är en polispatrull på plats. Efter en stund ser de en man några kvarter bort som stämmer in på signalementet.

– De stannar och pratar med honom. Men det visar sig inte vara någon fara. Det är en man från hemvärnet som är på väg till jobbet i rask takt. Det får man göra. Han hade ingen vapen med sig eller något annat farligt. Det var en ganska fredlig man, men förvånad.

Hur allvarligt tog ni på larmet?

– Det är klart att om någon är hundra procent säker på att de har sett någon skjuta är det skillnad. Här är det någon som uppfattar det som att någon kan ha ett vapen. Men vi åkte brådskande – vi måste alltid bilda oss en egen uppfattning. Det är en säkerhetsåtgärd. Och man ska inte förringa att personen ringer. Det är bra, säger Ulla Brehm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.