Plommonblått är en av vinterns färger och det är helt rätt att svepa en riktigt lång och värmande sjal om halsen.
Plommonblått är en av vinterns färger och det är helt rätt att svepa en riktigt lång och värmande sjal om halsen.

Lönehelg i långsjalens tecken

ANNONS
|

Redan i går eftermiddag bjöd handeln in till säsongens första modevisningar både i Nordstan och på Frölunda torg. Modellerna fortsätter att gå på catwalken hela helgen.

Färgerna som dominerar inför den kalla årstiden är lila, plommon och svart. Men här finns också vinterplagg med folkloremönster eller blommor i starkt lysande färger.

Lager på lager är helt rätt, liksom att kombinera grova och tunna material. Det är gott om västar av alla slag och riktigt stora halsdukar och sjalar.

Stövlarna ska vara höga denna vinter, får gärna gå upp en bit över knät. Samtidigt är de flesta kjolar som visas superkorta.

ANNONS

De 14 modellerna på Frölunda torg har klätts upp av en stylist, som gått runt i olika affärer och valt ut de hetaste modeplaggen.

Den som vill veta i vilken butik kläderna säljs och till vilket pris, får själv söka informationen i datorer i torgets Fashion Corner.

Om en knapp månad växer Frölunda torg. 20 nya butiker ska då in i ytterligare en affärshusdel på 14 000 kvadrat.

Hemköp får sin största butik och i nära anslutning blir det småbutiker med allt från fisk till kalkon och italienska delikatesser. Därtill kommer fler modebutiker, mer inredning och hemelektronik. Dessutom startar Clas Ohlson en butik på torget.

I höst blir också spårvagnshållplatsen betydligt ljusare, trevligare och säkrare.

–De stora bitarna är klara och bara finjusteringarna återstår med nya räcken och planteringar, säger Lena Johansson, informationschef på trafikkontoret.

Hållplatsbygget har tagit cirka ett år och beräknas kosta 70 miljoner kronor.

23 oktober invigs 20 nya butiker, 750 nya parkeringsplatser samt en ny spårvagnshållplats vid Frölunda torg.

Ovanpå p-garaget ska det bli tre åttavåningshus med bostadsrätter. En trea på 83 m2 kommer att kosta från 2,2 miljoner kronor + en månadsavgift på nästan 4 000 kronor.

ANNONS