Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Löfven träffade mordoffers släktingar

Statsminister Stefan Löfven träffade på måndagseftermiddagen pappan till den 25-årige man som mördades i Biskopsgården i onsdags och flera av hans släktingar.

Löfven ville inte berätta var mötet ägt rum eller vad man pratat om.

- Statsministern ville låta pappan ge sin berättelse om vansinnesdådet, säger Löfvens pressekreterare Dan Lundqvist Dahlin.

Läs också: Fem skadade kvar på sjukhus

Mötet ägde rum efter Löfven talat för studenter på Europaprogrammet och på Statsvetenskapliga institutionen på Göteborgs Universitet om regeringens prioriteringar för arbetet inom EU.

Många av frågorna från studenterna och massmedia kom att handla om Margot Wallström, Saudiarabien och dubbelmordet i Biskopsgården.

- Bygger vi ett bättre samhälle där alla för möjlighet till utbildning och arbete kommer desperationen och frustrationen i förorterna att minska, sade Löfven.

- Vårt förslag om en garanti för arbete, praktik eller utbildning inom 90 dagar för de unga i Sverige kommer att bli ett viktigt steg för att nå det målet,

Kommer du til Danmark, skal du arbejde". Med det budskap skall Socialdemokraterna i Danmark gå i bräschen för en ny invandringspolitik.

Men det svenska systerpartiet vill inte uttrycka sig på liknande sätt.

- Man har en annan retorik i Danmark, sade Löfven avvärjande. Alla som bor i Sverige skall kunna få jobb, de som kommer till oss måste få bättre förutsättningar för att få arbete.

Läs också: Löfven ratar dansk S-retorik

och Danska S lanserar jobbkrav i kampanj

Löfven betonade att han och regeringen inte negligerar kampen mot kriminaliteten.

- Kriminalitet skall alltid bekämpas, sade han. Det saknar betydelse vilka bevekelsegrunder man anser sig ha för att begå brott, brott skall bestraffas.

Löfven betonade också vikten av en skola för alla.

- Vi måste få fler lärare i den svenska skolan, sade han. Men det är för sent att sätta in ökade resurser i grundskolans sista årskurser, det är i ettan, tvåan och trean som de stora förstärkningarna behövs. Alla måste lära sig att läsa, skriva och räkna. Det är grunden för allt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.