Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Långtradare körde av vägen - hamnade i en slänt

En långtradare körde av vägen utanför Liseberg strax efter lunchtid på onsdagen.

Klockan 13.36 kom larmet om att en lastbil kört av vägen och låg i en slänt, alldeles utanför Liseberg i höjd med attraktionen Balder.

Räddningspersonal från stationerna i Gårda och Mölndal var snabbt på plats. De kunde snabbt konstatera att föraren var oskadd och att ingen annan person heller skadats i olyckan.

- Föraren har väl kört norrgående och så fått sladd och kört rätt in i räcket. Nu står han tvärs över två filer, en i varje körriktning, säger Urban Samuelsson, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

En stor lyftkran kom från Mölndal för att lyfta upp hela ekipaget.

- Trailern var tom också, så det är bra för oss.

Flera filer var avstängda under bärgningsarbetet. Olyckan resulterade i långa köer i bägge riktningar. Trafikverket uppmanade trafikanter att välja alternativa rutter.

- Det underlättar väl inte att det snart är tid för rusningstrafiken här i eftermiddag. Rekommendationen är att välja andra vägar, exempelvis E45 eller Älvsborgsbron, säger Kim Jansson, trafikledare på Trafikverket.

Långtradaren bärgades och olycksplatsen sanerades från diesel. Strax innan nio på kvällen meddelade Trafikverket att alla filer var öppna igen.

Trafikolyckan påverkade även trafiken i Göteborg i stort under onsdagen.

- Det är fruktansvärda köer i stan. När något sådant här händer smittar det av sig på alla lederna, säger Bernt Sveitz, vägtrafikledare på Trafikverket.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.