Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Järntorget, onsdag eftermiddag. Bild: Gabriella Elbied Pettersson
Järntorget, onsdag eftermiddag. Bild: Gabriella Elbied Pettersson

Långa köer till extrabussarna

Ersättningsbussarna mellan Järntorget och Majorna fortsätter vara en flaskhals i stans kollektivtrafik.

I förra veckan rapporterade GP om trängsel och förseningar på de extrainsatta bussar som ersätter spårvagnarna under pågående spårarbeten vid Stigbergstorget. Västtrafik vädjade till resenärerna att promenera, cykla eller åka en omväg med de omlagda spårvagnslinjerna.

Dessa uppmaningar verkar inte ha haft någon större effekt. På onsdag eftermiddag var det långa köer till ersättningsbussarna, trots täta avgångar.

LÄS MER: Spårarbete vid Stigberget – stora störningar i spårvagnstrafiken

– Vi har tyvärr inte möjlighet att ersätta spårvagnstrafiken fullt ut med bussar. Dels har vi inte tillräckligt med bussar och dels skulle trafiksituationen i området inte tillåta fler bussar. Det kan vara jobbigt för dem som reser och det kan bli trångt, säger Henrik Kjellberg vid Västtrafik.

Ert budskap om att resa på annat sätt verkar inte ha gått hem?

– Nej. Vi har informatörer ute och i en annan värld kunde de ha stigit på vagnarna och talat med de resande. Nu vill vi inte att de ska gå ombord och bidra till trängseln.

Avbrottet i spårvagnstrafiken pågår till 2 november. Henrik Kjellberg hoppas dock att trängseln ska lätta nästa vecka, när det är höstlov.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.