Långa köer till båtarna vid Saltholmens brygga

Onsdagens varma väder har lett till att många vill ta sig ut till öarna i Göteborgs skärgård, vilket i sin tur har resulterat i långa köer till skärgårdsbåtarna vid Saltholmens brygga.
– Stämningen är uppriven, det är varmt och folk är irriterade, säger Alexandra Hultgren som hade tänkt åka ut till Vrångö med sina barn.

ANNONS
|

Onsdagen har bjudit på strålande sol och temperaturer på uppemot, eller till och med på sina håll över, 30 grader. Detta tillsammans med det faktum att många har semester just nu har lett till att ett stort antal människor har sökt sig till Saltholmen för att åka ut till öarna i Göteborgs skärgård.

Resultatet av detta har dock blivit att det är långa köer, som dessutom kontinuerligt fyllts på, till båtarna vid färjeläget. Och enligt Alexandra Hultgren, som tänkt åka ut till Vrångö tillsammans med sina barn, är många upprörda.

– Stämningen är uppsliten, det är varmt och folk är irriterade, säger hon.

ANNONS

Skickade in extrabåtar

Köerna och folkmassorna har kommit och gått sedan klockan tio på onsdagen. Färjorna har gått i full rullning hela dagen. Kajvärden David Öberg berättar att båtarna har kört extraturer för att minska på väntetiden i värmen.

– Runt tiosnåret var det några turer där folk fick stå kvar extra och vänta på extraturer. Vi satte in extraturer så gott vi bara kunde, så folk fick inte vänta så länge, säger han.

Hur har ni jobbat för att underlätta för alla passagerare i värmen?

– Vi har försökt dirigera folk till skuggan och visat var man kan köpa vatten och annan dricka och sagt att de kan gå ut och bada vid Saltholmen i stället, säger David Öberg.

"Folk har reagerat förvånansvärt bra”

Västtrafik har kört så många turer de haft resurser till och kört färjorna utan planerade uppehåll för att minska på köerna.

– Folk har reagerat förvånansvärt bra trots den här värmen. Det är glada miner, alla är ute och badar. Lite tråkigt såklart när båten är full och man måste vänta på nästa, säger David Öberg.

Det har varit som högst trafikerat på linje 281, mellan Saltholmen-Vrångö under onsdagen.

– Vi gör allt vi kan för att det ska gå så smidigt som möjligt, säger Kristian Lans, presskommunikatör på Västtrafik.

ANNONS
Sonja Jansson och Svante Jansson från Kristinehamn tillsammans med Eluis Soto, Vrångö.
Sonja Jansson och Svante Jansson från Kristinehamn tillsammans med Eluis Soto, Vrångö. Bild: Maria Steén

Väntade på nästa färja

Svante Jansson, hans syster Sonja Jansson och Eluis Soto gick runt med glassar i händerna vid färjeläget. Det rann längs strutarna i den stekande solen. De var tre av många som väntade på att kunna åka med en färja på onsdagen.

De hade missat båten de tänkt åka med till Vrångö, för det hade tagit så lång tid att hitta en plats vid den nästintill fulla parkeringen på Saltholmen. Men det förstörde inte stämningen för dem. I stället gick de och köpte sig gräddglass, som de kunde njuta av tills nästa färja kom.

– Det är skönt, det är ju sommar, säger Svante Jansson.

De flesta väntade i skuggan, men med keps, hatt och solglasögon gick det ingen nöd på trion. Deras glassar mådde mindre bra, men de skulle ändå snart ätas upp.

– Det är roligt att det är fint väder när vi ändå är här och hälsar på, säger Sonja Jansson, som besökte Vrångö-bon Eluis tillsammans med sin bror.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS