Långa köer i trafiken i centrala Göteborg

Det bildades långa köer i trafiken vid Åkareplatsen i centrala Göteborg efter ett stopp under eftermiddagen. En buss som drabbades av ett fordonsfel och tvingades att bärgas från platsen. Enligt Västtrafik kommer det vara följdförseningar under kvällen.

ANNONS
|

Under tisdagseftermiddagen var det stopp i trafiken vid Åkareplatsen i centrala Göteborg. Det visade sig vara en buss som hade drabbats av fordonsfel och som stod still i riktning mot centralen, vilket skapade långa köer för bussar.

– Det är en buss som har fått ett fordonsfel och behöver en bärgare, just nu står spårvagnarna stilla, vi vet inte exakt hur trafiken påverkas i nuläget, sa Jonathan Nord Ekfeldt vid Västtrafiks störningshantering.

Inledningsvis stod även spårvagnar stilla vid platsen, men trafikledare vid platsen dirigerade trafiken så att spårvagnarna kunde rulla förbi.

– Den bussen som står där står fortfarande kvar och väntar på bärgare, men man har lyckats backa undan den buss som blockerade för spårvagnstrafiken, sa Jonathan Nord Ekfeldt.

ANNONS

Bussarna som kommer från Svingeln får köra in i rondellen vid Polhemsplatsen för att ta sig vidare mot centralen.

– Det kommer bli lite trångt vid Polhemsplatsen, berättade Jonathan Nord Ekfeldt.

Följdförseningar i centrala Göteborg

Långa köer har uppstod runt centralstationen i Göteborg efter problemen vid Åkareplatsen. Bland annat var det stopp för linje 6 och 13 mellan Nordstan och Kortedala samt Sahlgrenska.

– De lägger om för att lätta på trycket, det är väldigt mycket trafik över bron just nu, sa Jonathan Nord Ekfeldt.

Vid 18.30 hade köerna lättat och trafiken i området rullade igen. Men enligt Västtrafik kommer det vara följdförseningar under kvällen.

– Nu har alla lagt tillbaka sina trafik vid Nordstan, men det är hel del följdförseningar i centrala Göteborg på både spårvagnar och bussar, säger Jonathan Nord Ekfeldt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS