Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Långa köer i morgontrafiken

Under måndagen har det varit struligt i morgontrafiken. På flera håll har trafiken dirigerats om och bilförare i Göteborg har fått sitta i långa köer.

En mindre trafikincident vid Åkareplatsen gjorde att köerna av bussar ringlade långa vid sjutiden på morgonen.

– Det korkar igen rätt fort där eftersom det är en rätt smal passage, säger Anna Hulterström, störningskoordinator på Västtrafik.

Det var också långa köer över på vägen till samt på Älvsborgsbron i riktning mot Mölndal till följd av en polisinsats.

– Det rullar nu, men det går trögt. Det påverkar främst dem som ska över bron, men även lokaltrafiken längre bak i köerna, säger Anna Hulterström.

Även polisen bekräftar att trafikläget på Älvsborgsbron har varit stökig.

– Två filer har varit helt avstängda där. Kör man mot Hisingen är det helt knökat, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Första dagen för vanliga tidtabeller

Strax innan klockan halv nio är det fortfarande mycket trafik som står stilla till följd av insatsen på bron. Flera personer som hört av sig till GP vittnar om stora trafikstörningar.

Enligt Hans Lippens ska det även ha skett en mindre kökrock under morgonen i anslutning till bron.

Även vid Nordstan ska det ha inträffat ett kortare stopp till följd av ett förarbyte som drog ut på tiden, uppger Västtrafik. Dessutom är det idag första dagen som Västtrafik kör på vanliga tidtabeller efter semestern.

– Det påverkar också så klart. Alla bäckar små, säger Anna Hulterström.

Vid nio-tiden ska trafiken ha lättat något.

– Rusningen är klar så det ser lite bättre ut. Men det är fortfarande förseningar vid Älvsborgsbron, där får man förvänta sig längre restid, säger Karoline Höög, störningskoordinator på Västtrafik.

Vid samma tidpunkt meddelar polisen via sin hemsida att insatsen på bron snart ska vara över och att trafiken kan släppas på med full framkomlighet. Däremot får man räkna med köer under en tid framöver.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.