<b>Magisk duell.</b> Ida Löfgren, som är Pansy Parkinson, mot Ida Andersson, som Bellatrix Lestrange.
Magisk duell. Ida Löfgren, som är Pansy Parkinson, mot Ida Andersson, som Bellatrix Lestrange.

Lång väntan på Harry Potter

ANNONS
|

Både Ari Wardal, 15, och kompisen Ida Löfgren, 16, är klädda i gråa lammullströjor, vita skjortor och slipsar. De har fått långa kartonger att sitta på från bokhandeln och laddat upp med jos, joltcola och yoghurt.

De läste första Harry Potter boken i ettan och har varit trogna fans ändå sen dess. Att sjunde och sista boken i serien, Harry Potter and the deathly hallows, ska köpas på plats så fort det går tycker de är en självklarhet. Även om det innebär köande i 13 timmar. Trots att boken har gått att läsa på nätet, har ingen av dem brytt sig om att kolla.

ANNONS

- Det känns som att fuska på nåt sätt. Dessutom vill jag inte läsa den innan - jag vill ju inte att det ska ta slut, säger Ari.

Hur J K Rowling väljer att avsluta serien har varit ett hett ämne i medier och diskussionssajter på nätet. För Ari och Ida spelar det inte så stor roll. Så länge det goda segrar.

- Alla måste inte nödvändigtvis överleva. Om Harry måste offras för att det goda ska vinna så är det okej, säger hon.

Campingstolar och kortlek

Eftersom Ida kom lite sent, har Annika von Hofsten, 16, och Klara Blomgren, 16, plats två och tre i kön. De har med sig campingstolar, jongleringsbollar, kortlek, mackor och böcker. Klara har räknat ner till den här dagen ändå sen hon fick veta när boken skulle släppas.

- Samtidigt hade jag kunnat väntat lite till. Det finns ju så mycket kvar att diskutera och fundera kring hur det kommer bli. Nu vet man snart, säger hon.

570 förhandsbokningar

SF-bokhandeln hade på fredagseftermiddagen fått in 570 förhandsbokningar. Glenn Petersen räknar med att runt 300 personer kommer för att köpa boken i natt.

- Vi stänger vid sju. Sen öppnar vi igen en minut över ett, säger han.

ANNONS
ANNONS