Lånecyklar utan vinterdäck

ANNONS
|

Lånecykelsystemet Styr & Ställ har blivit populärt i Göteborg sedan det startades hösten 2010 som ett samarbete mellan reklamföretaget JCDecaux och Göteborgs stad.

Säsongen för utlåning sträcker sig fram till den sista december i år, oberoende av vädret. Några vinterdäck finns däremot inte på cyklarna som lånas ut.

– Det var inget krav i upphandlingen. Från början var tanken att cyklarna skulle användas under perioden 1 april till och med 31 oktober, säger Lena Johansson på trafikkontoret i Göteborg.

På grund av det milda vädret har JCDecaux förlängt säsongen för lånecyklarna. Enligt Lena Johansson går villkoren inte att ändra förrän avtalet löper ut i februari 2017.

ANNONS

Rickard Wendel på JCDecaux säger att det finns funderingar på att i framtiden ha cyklarna tillgängliga för utlåning året om i Göteborg. Det sker redan i Lund men där är inte heller cyklarna utrustade med vinterdäck. Något som enligt Rickard Wendel har att göra med det lokala vädret på vintern.

Om det blir aktuellt att ha lånecyklar tillgänga året om i Göteborg kommer vinterdäckens roll för trafiksäkerheten att diskuteras.

– Det kanske är ännu mer aktuellt med vinterdäck i Göteborg än i Lund, säger han.

ANNONS