Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ulla Eliasson och hunden Nellie plågas av hettan på buss 20.

Läsarstorm mot varma bussar

"Det blir varmt som i en bastu så fort solen tittar fram." "Skaffa gardiner!" "Senast jag åkte i värmen blev jag sjuk." "Inte konstigt att chaufförerna blir griniga."
Mängder av GP-läsare rasar mot de varma bussarna. Signaturen HE anser att problemet inte enbart finns på sommaren utan också på vintern. Gerd skriver: "Vem kan trivas i ett varmt trångt utrymme på 35 grader. Ingen mig veterligen. Sist jag åkte buss i värmeböljan blev jag så sjuk på grund av min astma att jag var nära på att be chauffören stanna mitt på Göta Älvbron men klarade mig med nöd och näppe till påföljande hållplats utan att tuppa av."
Signaturen Luttrad tar hellre bilen på sommaren. "Jag står inte ut med värmen på bussarna och vill inte komma fram svettig när jag ska in till stan på konsert eller bio. Det måste finnas lösningar på detta, till exempel rullgardiner eller annat.Men det är säkert en kostnadsfråga. Stackars chaufförer som ska jobba i denna värme också. Inte konstigt att de är griniga ibland. Västtrafiks ledning måste vara inkompetent som inte kan ordna en fungerande och komfortabel kollektivtrafik där resenärerna är nöjda." Och Sponge har byter bussen mot cykeln.
June Abrahamsson skriver: "Även varmluft är svalkande om det cirkulerar. I Sverige är man sjukligt rädd for "drag". Om AC inte lösningen, mera öppna fönster tack!"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.