Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lärje stationshus ockuperat

Maskerade ockupanter vill överta kommunens hus. Men fastighetskontoret håller på att förhandla med en köpare.
- Vi gör inte detta för att komma ut personligen. Därför vill vi inte visa hur vi ser ut, sade de sex ungdomarna, och satte på sig scarfs över ansiktena när fotograferna vill plåta dem under tisdagens presskonferens.
- Vi är en hierarkilös, politiskt oberoende rörelse. Vi representerar inte andra ockupanter. Vi vill ha en frizon. Vi bor här på grund av bostadsbristen och det sociala vakuum som boende i en lägenhet innebär, sade den namnlösa gruppen.
Ockupanterna uppger sig vara 25-40 personer i åldrar från övre tonåren upp till 30. De tog sig in i huset för fyra dagar sedan. Fastighetskontoret, som äger huset, uppmärksammade dem under måndagen och polisanmälde dem.
Fastighetskontoret vill tömma huset så fort som möjligt eftersom det pågår förhandlingar med en köpare. Tidigare har det varit sparsamt med värme för frostrisken skull, vilken ungdomarna nu höjt till god spisvärme.
I övrigt är huset välbevarat inomhus, med slipade trägolv och målade väggar. Samtliga går i strumplästen. Madrasser, liggunderlag och sovsäckar är i stort sett enda möblemanget. Varmt och kallt vatten finns och ute i trädgården finns jordkällare, garage, de nödvändiga torrdassen samt rester av sandlåda och gungställning.Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.