Lägenhetsbrand i Kortedala

Det brann i en lägenhet på Gregorianska gatan i Kortedala under måndagskvällen. Fem brandbilar var på plats och en kvinna fördes till sjukhus.

ANNONS
|

Larmet kom in till räddningstjänsten vid 18.20-tiden på måndagskvällen.

– Vi fick ett larm om brand i en lägenhet på våning två och har varit på plats med fem enheter, säger Björn van der Kaay på räddningstjänsten.

Enligt honom är den eldhärjade lägenheten "totalskadad" men övriga lägenheter i fastigheten ska ha klarat sig undan branden. Ingen har behövt evakueras.

– Det var endast viss rökspridning till lägenheten ovanför, i övrigt verkar det ha gått bra, säger Björn van der Kaay vid halv åtta-tiden då räddningstjänsten var på väg att lämna flerfamiljshuset i Kortedala.

Enligt SOS Alarm var det också tre ambulanser på plats vid branden samt en särskild sjukvårdsresurs. En person fördes till sjukhus med okänt skadeläge.

ANNONS

– Det är en kvinna som har förts till sjukhus med brännskador. Inga fler personer ska vara skadade, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region väst.

Kvinnans läge är stabilt, meddelar Sahlgrenska universitetssjukhuset vid halv åtta-tiden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS