Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/10

Lägenhetsbrand i Johanneberg – studentboende utrymt

Polis och räddningstjänst har ryckt ut till en brand i ett studentboende i Johanneberg. – Det är en brand i köket. Rökdykning pågår, säger Miranda Larsson på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Larmet kom in till räddningstjänsten 11:20. Man hade då fått till sig att det brann i ett kök i ett studentboende i Johanneberg.

– Det är en förmodad köksbrand. Polisbil är på väg och enligt räddningstjänsten ska det vara en fullt utvecklad brand, sade Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

När räddningstjänsten kom till platsen möttes man av en kraftig rök. Boende i byggnaden hade själva börjat utrymma byggnaden vid det tillfället – ett arbete som räddningstjänsten sedan fullföljde.

– Det enda vi fått in hittills är att styrkan gått in i trapphuset och konstaterat att det luktar rök, sade Miranda Larsson på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP

Via mejl: [email protected]

Telefon: 031-17 20 10

MMS/SMS: 720 10

Räddningstjänsten på plats

Inledningsvis var det oklart om någon befann sig i byggnaden. 

– Det är en fullt utvecklad brand i köket. Rökdykning pågår. De hade påbörjat utrymning när vi kom dit, säger Miranda Larsson vid räddningstjänsten.

Vid 11:30 kunde polisen bekräfta att ingen hade skadats. Då var branden släckt, och räddningstjänsten satte fläktar i byggnaden.

– Inga personer är skadade. Samtliga boende är utanför fastigheten. Man fläktar ut all rök, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.