Läckage från tågvagn – stort räddningspådrag

Åtta enheter från räddningstjänsten arbetade tidigt på fredagsmorgonen vid bangården i Sävenäs. Ett flytande ämne läckte från en tågvagn och bangården stängdes av.

ANNONS
|

Räddningstjänsten larmades till Sävenäs bangård klockan 05.20 på fredagsmorgonen.

– Vi har ett mindre läckage från en vagn som vi håller på att undersöka, sade Johan Karlsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Trafikstopp på bangården

Enligt SOS Alarm begärdes ett trafikstopp på bangården klockan 05.54.

– Det är just nu stängt inne på bangården, så där står det still. För övrigt är det inte något stopp för tågen, sade Johan Karlsson en stund senare.

Åtta enheter från räddningstjänsten skickades till platsen. Det är betydligt fler än på många andra larm, på grund av att larmet kommit just från bangården.

– När vi åker på en kemhändelse i det området åker vi enligt en särskild larmplan.

ANNONS

Polis bistod räddningstjänst

Klockan 07.55 hade räddningstjänsten börjat avveckla sin insats. Två enheter fanns kvar och trafikstoppet väntades snart kunna hävas.

Det var någon form av flytande ämne som hade läckt, eventuellt natriumklorat, berättar räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör Millie Ekman. Ämnet kan i vissa blandningar bli explosivt.

– Vi kommer att lämna platsen helt och hållet inom kort, säger Millie Ekman klockan 07.55.

Polisen fanns på plats under insatsen för att bistå räddningstjänsten. Ingen ambulans larmades till platsen.

– Det ska inte vara farligt gods så det har inte bedömts vara någon större risk, säger Ola Åström, teamledare på SOS Alarm.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS