Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Kvinnor misshandlades av killgäng i Göteborg

Polis larmades om ett stort slagsmål i Lövgärdet i Göteborg under lördagskvällen. Två kvinnor ska ha blivit misshandlade av ett gäng killar, enligt polisen. En anmälan om misshandel har upprättats. Ingen har gripits.

Larmet inkom till polisen om ett stort slagsmål i Lövgärdet strax efter klockan 22 under lördagskvällen. Polis var på plats vid Lövgärdet med flera patruller. Inledningsvis var det oklart exakt vad som hade hänt. 

– Det är lite bråk och tjafs där uppe, men det är oklart vad som har hänt. Vi vet inte om det är någon som är misshandlad, vi har inte påträffat någon målsägande, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen region Väst. 

Enligt polisen anträffades ett gäng med ungdomar på platsen, men de slogs inte när polis kom till platsen. Ingen skadad person påträffades heller vid platsen inledningsvis. 

– Ett flertal inringare har sagt att det är ett 20-tal personer som bråkar med varandra, säger Johan Josarp.

Kvinnor misshandlades

Senare under lördagskvällen meddelade polisen att två kvinnor blivit misshandlade av ett antal män på platsen. 

– Det var två tjejer som fick stryk av ett gäng unga män, vi har inte fått tag på dem, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen region Väst. 

Polisen har förhört de drabbade kvinnorna på plats och pratat med flera vittnen som har kunnat peka ut gärningsmännen. 

– Tjejerna ska ha blivit överfallna utomhus av killarna, de ska vara okända för varandra. Det ska ha varit någon form av bråk på platsen, säger Johan Ljung. 

Ingen gripen

Det är oklart om någon av kvinnorna skadades, men ingen ambulans behövde tillkallas till platsen. En anmälan om misshandel är upprättad. 

Ingen av gärningsmännen har gripits. En ung man är medtagen från platsen av polis för narkotikabrott men det är oklart om han har varit inblandad i misshandeln. 

– Det är lugnt på platsen nu i alla fall. Nu är det allmän spaning efter killarna av patruller i området, säger Johan Ljung. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.