Kvinnan förde bort bebis – överklagar domen

Kvinnan dömdes till två års fängelse för att ha fört bort en bebis. Nu överklagar hon domen och vill att hovrätten frikänner henne från ansvar.

ANNONS
|

I början av året drog polisen igång en massiv insats i Göteborg. En sex månader gammal bebis hade försvunnit medan mamman hämtade ett äldre syskon på förskola. Hon hade då lämnat sin sovande dotter i vagnen utomhus, som flera andra föräldrar hade gjort.

LÄS MER: Bebis i barnvagn försvann – hittades sju kilometer bort

Några timmar senare hittades barnet välbehållet i vagnen på en parkeringsplats i Bäckebol. På platsen greps även en kvinna i 40-årsåldern, misstänkt för att ha fört bort barnet.

Hon dömdes sedan av Göteborgs tingsrätt till två års fängelse för bland annat olaga frihetsberövande.

ANNONS

Nu överklagar hon domen. I överklagan begär hon, via sin advokat, att hovrätten ska "frikänna henne från ansvar för olaga frihetsberövande" eller åtminstone att sänka straffet.

Hon menar att hon inte hade uppsåt att ta barnet, något hon även har uppgett tidigare. Hon menar att hon var påverkad av alkohol och narkotika vid bortförandet och inte förstod att det låg ett barn i vagnen. Hon vill dessutom befrias från skadeståndet på 12 000 kronor.

Hon dömdes även för två fall av ringa narkotikabrott.

LÄS ÄVEN: Deras bebis försvann – berättar om skräcktimmarna

ANNONS