Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Kvinna utsatt för mordförsök på Lindholmen

En kvinna i 30-årsåldern utsattes under natten till söndagen för ett mordförsök på Lindholmsallén i Göteborg. Hon skadades allvarligt med någon form av stickvapen av en för henne okänd man.

Polisen fick larmet vid 00.27, natt mot söndag. När man kom till platsen fann man en kvinna allvarligt skadad utomhus på Lindholmsallén.

Hon hade åsamkats stickskador och kördes med allvarliga skador med ambulans till sjukhus.

Efter attacken ska den för kvinnan okände gärningsmannen ha lämnat platsen springande.

Polisen är förtegen kring vad för vapen som använts mot kvinnan, och uppgav under natten bara att det rörde sig om någon form av tillhygge.

– Det handlar om ett grovt brott utomhus där en person är allvarligt skadad och förd till sjukhus, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Område spärrades av

Polisen befann sig under natten mot lördagen på platsen och spärrade av ett område för teknisk undersökning. Vittnen har förhörts och spaning har skett i området. På söndagen har polisen lämnat platsen.

– Kvinnan är allvarligt skadad men när det finns möjlighet att höra henne kommer vi givetvis att göra det, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

Senare under söndagen uppger Brehm att man hoppas kunna hålla förhör med kvinnan under eftermiddagen. Händelsen rubriceras som mordförsök.

– Vi har inte gripit någon i nuläget, säger Ulla Brehm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.