Kvinna slagen efter rånförsök

På Danska vägen blir en kvinna i 30-årsåldern attackerad av två maskerade män. Under knivhot vill de ha hennes kontanter men hon har inga på sig. När hon erbjuder männen sin mobiltelefon slår de henne istället i ansiktet.

ANNONS
|

Det är vid halv sextiden på torsdagsmorgonen som polisen får larmet om ett rånförsök på Danska Vägen i Göteborg.

En kvinna i 30-årsåldern har blivit attackerad av två maskerade personer som hotade henne med en kniv. De vill ha pengar men hon hade inga kontanter på sig.

– Hon säger att hon inte har några pengar, vilket de inte vill ha, säger Christer Fuxborg, polisen presstalesperson i region Väst.

Hon erbjöd dem då sin mobiltelefon men den ville de inte ha. Istället blir hon slagen.

– Någon slår henne två gånger i ansiktet, säger Christer Fuxborg.

ANNONS

Tittar på eventuella samband

Därefter ska de två männen ha sprungit från platsen. Kvinnan ska ha varit så pass chockad att polisen inte larmas till platsen förrän en betydande stund senare.

– Det tar ett tag för henne att höra av sig. Hon är tagen av stundens allvar. Vi har nu hållit förhör med henne men eftersom männen var maskerade har vi begränsade signalement.

Polisen tittar nu på om det kan ha inträffat liknande händelser som har ett samband.

Ingen är i nuläget gripen och händelsen rubriceras som försök till personrån.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS