Kvinna skadad i lägenhetsbrand

37 brandmän bekämpade elden. - Det brann rejält, säger larm- och ledningsoperatör Mårten vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

ANNONS
|

Klockan 00.40 natten mot onsdagen larmadesdet omen fullt utvecklad brand i en lägenhet på Slottsskogsgatan i Göteborg.Räddningstjänsten åkte till platsen med åtta enheter.

- Det brann rejält. Vi var 37 man på plats,sägerlarm- och ledningsoperatör Mårten vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Rökdykare gick in lägenheten och hittade en kvinna i sovrummet. Hon var medvetslös efter att ha inandats rök. Hon fördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset med allvarliga skador.

Kvinnan är i 75-årsåldern.

- Hon hadeandats in mycket rök. Jag vet inte hennes status i nuläget, saEva Ekblad, gruppchef vid polisen i Region Väst på onsdagsmorgonen.

Stefan Sarajärvi vidSahlgrenskas presstjänst bekräftade vid lunchtid på onsdagen att kvinnans tillstånd ärstabilt.

ANNONS

– Tillståndet är stabilt och det är det som kommer att gälla nu under hela dygnet, det gäller fram till i morgon torsdag, säger Stefan Sarajärvi.

Boende i trapphuset fick utrymma under släckningsarbetet.Flera lägenheter uppges ha blivitrökskadade.Räddningstjänsten varpå onsdagsmorgonen fortfarande kvar på platsen för bevakning och eftersläckning.

Det var ännu på onsdagenoklart exaktvad som orsakade branden men den tros ha börjat i köket.En teknisk undersökning kommer genomföras.Polisen upprättade också en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

ANNONS