Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinna skadad i lägenhetsbrand

37 brandmän bekämpade elden. - Det brann rejält, säger larm- och ledningsoperatör Mårten vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Klockan 00.40 natten mot onsdagen larmades det om en fullt utvecklad brand i en lägenhet på Slottsskogsgatan i Göteborg. Räddningstjänsten åkte till platsen med åtta enheter.

- Det brann rejält. Vi var 37 man på plats, säger larm- och ledningsoperatör Mårten vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Rökdykare gick in lägenheten och hittade en kvinna i sovrummet. Hon var medvetslös efter att ha inandats rök. Hon fördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset med allvarliga skador.

Kvinnan är i 75-årsåldern.

- Hon hade andats in mycket rök. Jag vet inte hennes status i nuläget, sa Eva Ekblad, gruppchef vid polisen i Region Väst på onsdagsmorgonen.

Stefan Sarajärvi vid Sahlgrenskas presstjänst bekräftade vid lunchtid på onsdagen att kvinnans tillstånd är stabilt.

– Tillståndet är stabilt och det är det som kommer att gälla nu under hela dygnet, det gäller fram till i morgon torsdag, säger Stefan Sarajärvi.

Boende i trapphuset fick utrymma under släckningsarbetet. Flera lägenheter uppges ha blivit rökskadade. Räddningstjänsten var på onsdagsmorgonen fortfarande kvar på platsen för bevakning och eftersläckning.

Det var ännu på onsdagen oklart exakt vad som orsakade branden men den tros ha börjat i köket. En teknisk undersökning kommer genomföras. Polisen upprättade också en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.