Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinna rånad och slagen i huvudet

En 80-årig kvinna ska först ha blivit rånad på sin väska och sedan slagen i huvudet med en glasflaska. Den misstänkte rånaren sprang därefter från platsen men kunde snabbt gripas.

Polisen larmades vid 16.47 på fredagseftermiddagen till Gubberoparken vid Olskroken i Göteborg. En kvinna uppgavs ha blivit slagen i huvudet med ett tillhygge.

När polisen kom fram påträffade de en 80-årig kvinna som hade skador i huvudet och blödde.

– Det framkom att det är en man som ska ha tillgripit en väska från den här kvinnan och i samband med det slagit en glasflaska i hennes huvud, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Gärningsmannen sprang därefter från platsen i riktning mot en spårvagn. Men personer som blivit vittnen till händelsen sprang efter honom och kunde hindra honom från att ta sig vidare i väntan på polis. Vittnen tog även hand om den drabbade kvinnan, som sedan fördes med ambulans till sjukhus.

– Ett mycket rådigt ingripande av alla på plats, säger Anna Göransson.

Gärningsmannen som är i 45-årsåldern är nu gripen. Polisen inledde först en förundersökning om rån, men ändrade senare brottsrubriceringen till försök till grovt rån.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.