Kvinna rånad och misshandlad – vinkade in polis vid Heden

En kvinna i 35-årsåldern ska ha blivit misshandlad och rånad på sin mobiltelefon tidigt på söndagsmorgonen i Göteborg. Vid Heden lyckades hon slå larm till en förbipasserande polispatrull.

ANNONS
|

Det var strax efter fem på söndagsmorgonen som kvinnan påkallade en polispatrulls uppmärksamhet. Då hade hon blivit rånad på sin mobiltelefon, uppgav hon, och samtidigt misshandlad.

– Hur hon blivit misshandlad är oklart, men det finns inga uppgifter om att något tillhygge ska ha använts vid misshandeln. Inte heller om några skador. Ambulans har i vart fall inte behövts, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i Region Väst.

Det finns inga uppgifter om att det ska ha varit fler än en gärningsperson som utfört rånet. Ingen var vid 08-tiden på söndagen misstänkt eller gripen.

Några timmar tidigare under natten blev en man utsatt för rånare i kommunen, närmare bestämt vid en hållplats i Linnarhult. Mannen, som är i 25-årsåldern, befann sig där när ett antal yngre gärningspersoner dök upp. Dessa ska ha börjat rycka i hans kläder och sa att de vill ha hans saker. Mannen sparkade då till en av gärningspersonerna på benet.

ANNONS

– Då valde de att springa från platsen, så det stannade vid ett försök till rån och det var förstås väl, säger Fredrik Svedemyr.

Polis larmades och sökte i området med bland annat hund. Detta dock utan att hitta någon misstänkt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS