Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinna och man knivskurna i Bergsjön – misstänkt mordförsök

Under sena onsdagskvällen larmades polisen till Gärdsås torg i Bergsjön, där två personer hittades knivskurna.
Båda fördes till sjukhus med ambulans, den ena allvarligt skadad, och polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Vid 23.30-tiden på onsdagskvällen inkom ett larm från Gärdsås torg, där inringaren uppgav att två personer hade blivit knivskurna. När patrullen anlände till platsen fann man en man och en kvinna, båda i 30-årsåldern, liggandes på marken.

Enligt polisen har händelsen föranletts av ett bråk, men orsaken bakom är oklar. Enligt polisens uppgifter ska kvinnan ha försökt avfärda bråket och blivit knivskuren i benet.

– De fördes till sjukhus med ambulans. Vi har nu genomfört en del utredningsåtgärder, med både vittnesförhör och teknisk undersökning, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Brottsoffren ska ha någon form av relation till varandra. Mannen ska vara allvarligt skadad, berättar polisens vakthavande befäl Johan Josarp, medan kvinnan har lindrigare skador. Bägge ska dock ha varit vid medvetande vid den tid då polisen anlände.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och genomförde under natten en sökinsats efter gärningsmannen, bland annat med hundpatrull, men hade vid 05.30-tiden fortfarande ingen gripen. Den misstänkte gärningsmannen ska dock ha setts springa från platsen, enligt deras uppgifter.

Har ni något signalement att gå på?

– Inget konkret just nu, men vi har genomfört en del förhör och går vidare med de uppgifter vi har. Sedan får vi se vad det landar i, säger Svedemyr.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.