Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinna lurad på 175 000 kronor av falska poliser

Personer som uppgav sig för att vara poliser lurade på torsdagskvällen till sig kontanter till ett värde av cirka 175 000 kronor, hemma hos en kvinna i 90-årsåldern.

Kvinnan fick ett telefonsamtal där en person presenterade sig som polis. Därefter kom två personer hem till hennes bostad i Lunden.

Tillvägagångssättet liknar på många sätt andra brott med falska poliser i Göteborg de senaste dagarna.

– Det är samma modus som de haft tidigare, men det är förmodligen en grupp av människor som hjälps åt och utför ungefär samma typ av brott, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Pratade om risken för inbrott

De falska poliserna i Lunden övertygade kvinnan om att det var stor risk att hon skulle få inbrott. Samtidigt lyckades de stjäla kontanter till ett värde av 175 000 kronor och smycken värda ett par tusen kronor.

– De är övertygande och påstridiga, de falska poliser som håller på med den här typen av verksamhet.

Kan finnas spår vid bankomat

Polisen har i nuläget ingen gripen men flera spår att gå på efter den senaste tidens händelser.

– I det här fallet tog de bland annat ut pengar ur bankomater, där vi ska genomföra teknisk undersökningar. Eventuellt kan vi genom det säkra dna, ha film på övervakningskamera där personerna figurerar och så vidare, säger Christer Fuxborg och fortsätter:

– Vi genomför också en platsundersökning av kvinnans bostad. Förhoppningsvis kan vi hitta något där också som kan jämföras med andra tidigare, liknande händelser.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.