Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Under natten till onsdagen hittades en kvinna död i en lägenhet i Västra Frölunda. En man som fanns i bostaden är anhållen misstänkt för mord.  Bild: Robin Aron
Under natten till onsdagen hittades en kvinna död i en lägenhet i Västra Frölunda. En man som fanns i bostaden är anhållen misstänkt för mord. Bild: Robin Aron

Kvinna låg död i bostad – man ska ha spelat tv-spel

En kvinna hittades under natten till onsdagen död i en lägenhet i Västra Frölunda. En man som fanns i bostaden satt, enligt uppgifter till GP, och spelade tv-spel. Han greps och är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Den anhållne mannen har förhörts under onsdagen och är på sannolika skäl misstänkt för mord, säger kammaråklagare Thomas Willén.

Enligt en poliskälla kallades en patrull till lägenheten av grannar som störts av dålig lukt. I lägenheten fann poliserna en kvinna som varit död en längre tid. Och en man som spelade tv-spel.

GP frågar åklagaren om den senare uppgiften. Han svarar:

– Det vill jag inte gå in på. Det vill jag varken bekräfta eller förneka.

Har förhören med den anhållne mannen gett något?

– Det vill jag inte gå in på, med hänvisning till förundersökningssekretessen, förutom att han nekar till att ha mördat den här personen. Men jag anser att det i nuläget finns skäl att betrakta honom som på sannolika skäl misstänkt för mord.

Misstänker koppling mellan kvinnan och mannen

Det misstänkta brottet utreds på polisens enhet för brott i nära relationer.

– Där ligger det eftersom vi tror att det finns en koppling mellan den döda kvinnan och den anhållne mannen. Men eftersom kvinnans identitet inte är fullständigt klarlagd, vore det konstigt om jag gick närmare in på vilken relation vi tror det finns mellan de båda, säger Thomas Willén.

Polisens utredare har bett om skyndsam handläggning hos rättsläkaren.

– Det ska ske en obduktion av kroppen. Vi har begärt ett förhandsbesked på resultatet av den. Men jag vet inte om ett sådant kommer före lördag, säger åklagare Willén.

Lördag är tidsgränsen då han måste lämna in en eventuell häktningsframställan. Mannen anhölls klockan 01.02 natten till onsdagen.

– I nuläget vet vi inte varför kvinnan avlidit. Det finns en rad oklara omständigheter. Det finns inga uppenbara tecken som visar hur det här gått till, säger Thomas Willén. Obduktionen blir väldigt avgörande för bedömningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.