Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Kvinna knivskuren vid pizzeria på Hisingen

En kvinna i 50-årsåldern fördes till sjukhus efter att ha blivit knivskuren på Hisingen under natten mot lördag, uppger polisen region Väst.

Polisen fick under natten mot lördag larm om att en person ska ha blivit knivskuren. Attacken misstänks ha skett vid en pizzeria i Kyrkbyn på Hisingen som spärrats av för teknisk undersökning.

Den skadade fördes med ambulans till sjukhus.

– Det är en kvinna som är utsatt och där har jag fått till mig att läget är allvarligt men stabilt, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg vid 13-tiden på lördagen.

Misstänkt sprang från platsen

Flera personer hördes om vad de sett och iakttagit i samband med nattens attack. En misstänkt person ska ha sprungit från platsen.

– Vi vet inte till 100 procent vem det är som har utfört det här, men förhoppningsvis kan våra tekniker hitta DNA på platsen, säger Christer Fuxborg.

Polisen är förtegen om vad som kan föranlett knivdådet.

– Vi har vittnesmål från ett mindre antal personer, bland annat de som jobbar på pizzerian, om vad som har skett men det är inget vi kan berätta om i nuläget. Vi har inte riktigt den bakomliggande orsaken klar för oss ännu, säger han.

Ingen är gripen för vad polisen utreder som försök till mord.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.