Kvinna knivrånad vid bankomat

En kvinna har utsatts för ett knivrån i Östra Göteborg. Brottet begicks i samband med att hon tagit ut pengar från en bankomat. Nu pågår en stor sökinsats för att hitta gärningspersonerna.

ANNONS
LocationGöteborg||

Strax efter klockan ett på söndagen kom ett larm om att en kvinna utsatts för ett rån vid Stabbetorget i Östra Göteborg. Kvinnan hade precis tagit ut pengar från en bankomat när rånaren kom.

Gärningspersonen ska ha hotat kvinnan med kniv. Till en början var det oklart vad gärningsmannen fick med sig men nu skriver polisen på sin hemsida att de fick med hennes bankkort.

Polisen skriver att det kan ha varit två gärningspersoner.

– En begick själva rånet men det kan hända att han har haft en medgärningsperson med sig, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Söker gärningspersonerna

Efter rånet ska personen eller personerna ha sprungit från platsen i riktning mot Studiegången.

ANNONS

Kvinnan ska inte ha skadats fysiskt i samband med rånet.

– Vi har inte hunnit prata med henne så mycket än. Vi har lagt tid och kraft att försöka hitta gärningspersonerna, säger Hans Lippens och berättar att ett vittne har tagit hand om kvinnan.

Nu pågår en sökinsats efter gärningspersonerna. En timme efter dådet hade ingen gripits.

Nu vill polisen att de som sett eller hört något om händelsen kontaktar dem på 114 14.

Enligt de första vittnesuppgifterna ska målsäganden ha varit en äldre dam. När polisen kom till platsen visade det sig att kvinnan var i 35-årsåldern.

ANNONS