Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinna i 95-årsåldern lurad på bankkort

En kvinna i 95-årsåldern har blivit lurad på bankkort och sin kod. Gärningspersonerna uppgav att de var representanter från kvinnans bank.

Det var vid 17-tiden på fredagen som kvinnan, som är i 95-årsåldern, blev utsatt för bedrägeriet i sitt hem vid Eriksberg.

Två gärningspersoner ska ha besökt kvinnans hem och uppgett att de var från kvinnans bank. Det hela ledde till att hon blev med sitt bankkort och tillhörande kod. Det är ännu oklart om det har gjorts något uttag.

– Jag vågar inte spekulera i vad som blir själva brottsrubriceringen i själva brottsanmälan, men bedrägeri kan ligga nära sanningen, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i Region Väst.

Nyligen inträffade en liknande händelse mot en äldre kvinna vid Stigberget. Polisen kan konstatera att det skett en viss ökning vad rör brott mot äldre under senare tid.

– Det har varit en liten våg av åldringsbrott och vi kommunicerar så mycket vi kan till medborgarna om hur man ska hantera det när någon säger att de är från banken och kräver tillgång till ens kod. Vi har sett i samband med coronapandemin en höger frekvens av den här typen av brott, säger Hans-Jörgen Ostler.

Vid 20-tiden meddelade polisen att det upprättats anmälan gällande bedrägeri åldringsbrott.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.