Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Kvinna i 55-årsåldern misstänkt mördad

Under fredagskvällen blev en kvinna i 55-årsåldern svårt misshandlad i en bostad på Hisingen. Kvinnan fördes i ambulans till Sahlgrenska sjukhuset med allvarliga huvudskador men avled av skadorna. En närstående man i 70-årsåldern anhölls och erkänner brottet.

Strax innan 19.30 på fredagskvällen larmades polis och räddningstjänst till en bostad på Hisingen, där man fann en kvinna i 55-årsåldern med allvarliga huvudskador.

Hon kördes till Sahlgrenska men på plats på sjukhuset konstaterade läkaren att hon avlidit av sina skador.

– Det var ett kraftigt våld mot huvudet med ett trubbigt föremål, säger Robin Simonsson, kommunikatör på Åklagarmyndigheten.

En man i 70-årsåldern greps i lägenheten. Han och kvinnan kände varandra sedan tidigare men polisen vill inte gå in på vilken typ av relation de hade.

– Gripandet gick helt odramatiskt till. Vi har inlett en förundersökning om mord och ska genomföra en teknisk undersökning, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen inleder förhör

Den misstänkta mannen fördes till polisstationen och anhölls misstänkt för mord.

– Mannen erkänner brottet, och han är anhållen på sannolika skäl, säger Robin Simonsson.

Polisen söker efter vittnen som kan berätta mer om händelsen. Enligt GP:s fotograf på plats var det avspärrat kring den aktuella adressen och polisen påbörjade vid 21.45 dörrknackning i området.

Strax innan 22 anlände polisens tekniker till platsen och påbörjade en kriminalteknisk undersökning.

Larmet kom in till polisen via 112. Peter Adlersson vill inte kommentera vem som larmade eller om det fanns andra människor på plats i lägenheten.

– Vi vill inte gå ut med det, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.