Kvinna hittades död – fem i Angereds hemtjänst stängs av

Fem personer som arbetat inom Angereds hemtjänst har stängts av efter att en kvinna hittats död i sin lägenhet. Kvinnan skulle vårdas av stadsdelens hemtjänst och ska enligt avvikelserapporten legat död "en period", rapporterar SVT Väst.

ANNONS
|

Det var i början av juni som grannarna rapporterade till trygghetsjouren i ett bostadsområde i Angered. Polisen kontaktades och i den aktuella lägenheten fann man en död kvinna.

Enligt Angela Madsén Jonsson, sektorchef för äldreomsorgen inom stadsdelen Angered, kan grannarnas larm berott på att det luktat från lägenheten.

Den döda kvinnan skulle ha vård av Angereds hemtjänst en gång i veckan. Men hon kan enligt SVT ha legat död längre än så. Stadsdelen ska ha startat en så kallad Lex Sarah-utredning som ska ge klarhet i vilka fel som kan ha begåtts i tillsynen av kvinnan.

Nu har fem personer i Angereds hemtjänst stängts av och varslats om uppsägning. Enligt Angela Madsén ska en av dessa personer i högre grad vara ansvarig för eventuella fel som begåtts.

ANNONS

– Vi har anledning att tro att personalen har brustit i sitt uppdrag, säger Angela Madsén Jonsson, sektorchef för äldreomsorgen inom stadsdelen Angered, till SVT.

ANNONS