Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Pierre Jonsson och hans kolleger på Svenska Spel söker nu kvinnan från Partille som under onsdagen blev över 208 miljoner kronor rikare.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Kvinna från Partille vann 208 miljoner kronor

En kvinna från Partille som satsat 22 kronor via en prenumeration på samma lottorad vecka efter vecka har vunnit 208 miljoner kronor.
– Vi söker efter henne med ljus och lykta, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel.

I går delades Svenska Spels "Drömvinst" på Lotto ut för första gången sedan 2016. Sannolikheten att vinna drömvinsten är enligt Pierre Jonsson 1 på 337 miljoner. Den vinnande lottoraden tillhör en kvinna från Partille utanför Göteborg. Enligt Svenska Spel har kvinnan tecknat en prenumeration vilket gör att hon spelar samma lottorader varje lördag och onsdag till en kostnad för 22 kronor vid varje tillfälle.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det här helt galet! Hon har en prenumeration insatt på 22 kronor löpande som går onsdagar och lördagar med samma siffror. Hon har bokat upp sig på två enkelrader och en tia på joker, man kan säga att hon har haft en helt osannolik träffbild, säger Pierre Jonsson.

LÄS MER: Lottovinst på 208 miljoner inlämnad i Partille

Tredje största vinsten någonsin

Svenska Spel har nu fullt fokus på att få tag på vinnaren.

– Vi har god koll på vem hon är. Vi söker henne med ljus och lykta efter de kontaktuppgifter vi har. När det gäller prenumeranter kan det vara så att prenumerationen kanske bara rullar på och det kan vara så att hon fortfarande inte vet om att hon har vunnit. I det här fallet har vi inte någon butik som vi kan ta hjälp av genom att personerna som arbetar i butiken kan ha lite koll på sina stamkunder, säger Jonsson.

Raden som gett den så kallade "Drömvinsten" har följande nummer: 2 – 9 – 22 – 23 – 28 – 30 – 34, samt jokernummer 6 – 9.

Rekordet för en spelvinst hos Svenska Spel är 237 miljoner kronor. Partillekvinnans vinstsumma på 208 359 063 kronor är den tredje största som någonsin har delats ut av Svenska Spel.

Enligt Pierre Jonsson kan det ibland ta tid att få tag på nyblivna miljonärer. Svenska Spel har fortfarande inte fått tag på en person som för omkring en månad sedan vann cirka tio miljoner kronor.

– Det är en person i Kristianstad, även den vinnaren hade en prenumeration, säger Svenska Spels vinnarambassadör.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.